Hieperdepiep Hoera!

Vandaag, 7 december 2018, is het precies 4 jaar geleden dat Ollie bij ons is komen wonen. In november 2014 is het zusje van Flapje overleden en omdat ik niet wilde dat Flapje alleen bleef ben ik online opzoek gegaan naar een nieuw vriendje voor haar. Na het zien van de foto's van Ollie was ik opslag verliefd, nu Flapje nog! Na een speeddate met Flapje op 6 december 2014 bleef Flapje een nachtje bij Ollie in de konijnenopvang logeren. Op 7 december 2014 mocht ik naast Flapje ook Ollie mee naar huis nemen om de koppeling thuis voort te zetten. Het was een match! (Voor alle duidelijkheid: Ollie komt uit een konijnenopvang/asiel. Hij is gevonden op straat en daar naartoe gebracht. Na de verplichte twee weken in de opvang werd hij gecastreerd waarna hij op zoek mocht gaan naar een nieuw thuis) Ollie werd in 2014 1 à 2 jaar oud geschat wat zou betekenen dat hij nu 5 à 6 jaar oud is. Dat hij nu langzaam wat ouder begint te worden is nog niet echt te merken, datzelfde geldt trouwens voor Flapje. Ja, ze doen het af en toe iets rustiger aan, maar er zijn ook nog genoeg momenten waar de binkies je om de oren vliegen. Al moet ik zeggen dat ik die in de winter weinig zie, want zowel Ollie als Flapje zijn niet zo dol op dit seizoen. Ollie is echt een kei in het maken van binkies, in zijn gekke 5 minuten kan hij de leukste sprongen maken om er vervolgens languit bij te gaan liggen. Winter is misschien geen favoriet bij hem, maar ook van de hele warme temperaturen in de zomer moet hij niet zoveel hebben. Bij de eerste zonnestralen in de lente zoekt hij de schaduw op en gaat hij er lekker bij liggen. Zijn ideale dag? Een graadje of 20, licht bewolkt, niet teveel wind en zeker geen regen. Oja, en een heleboel lekker eten. Ollie proeft bijna alles, maar moet altijd wel eerst 'wakker' gemaakt worden door Flapje, die hem er op attendeert dat er een baasje onderweg is met voedsel. Ollie is een heel makkelijk konijn waar je heel veel mee mag doen zolang je hem met vier pootjes op de grond laat staan. Soms een knuffelkontje, soms een brompotje maar vooral een hele lieve schat waar ik samen met Flapje hopelijk nog vele jaren van mag genieten.

Een aantal van mijn favoriete foto's van Ollie:

Reactie schrijven

Commentaren: 0