Behandelingen

Konijnen zijn er in alle soorten en maten en elk konijn is welkom bij mij. 

 

Nagels knippen: De nagels van een konijn groeien altijd door. Wanneer een konijn zijn nagels niet voldoende slijt worden de nagels te lang en zullen deze geknipt moeten worden om te voorkomen dat de nagels breken of dat het konijn slechter gaat lopen.  

 

Borstelen/kammen (verharingsbehandeling): Zowel kortharige als langharige konijnen kunnen profijt hebben van het borstelen/kammen. Bij kortharige konijnen is deze behandeling vooral in de ruiperiode erg zinvol. Vooral oudere en zwakkere konijnen hebben vaak moeite met deze periode. Tijdens deze behandeling wordt de volledige vacht geborsteld en hiermee een hoop losse haren verwijderd. Hiermee verklein je de kans op een verstopping. De vacht van langharige konijnen kan, wanneer deze niet goed wordt onderhouden, snel in de knoop raken. Tijdens deze behandeling wordt de volledige vacht geborsteld en de vacht weer klitvrij gemaakt. Knopen in de vacht zijn er niet altijd uit te borstelen, meestal worden ze uit de vacht geknipt of geschoren. 

 

Wassen: Konijnen hoeven eigenlijk niet te worden gewassen. Mocht het toch nodig zijn om het konijn te wassen, doordat hij bijvoorbeeld een vies kontje heeft, mag het konijn bij mij in een badje. 

 

Trimbehandeling: Tijdens een trimbehandeling wordt de vacht van het konijn eerst nagevoeld en uitgeborsteld. Eventuele klitten worden verwijderd waarna de vacht wordt ingekort. 

 

Viltbehandeling: Wanneer de vacht van een konijn te erg geklit is kan deze gaan vervilten. Bij vervilting is het niet meer mogelijk om de vacht te knippen en zal de vacht geschoren moeten worden. Tijdens het scheren van de vacht van een vervilt konijn slijten de scheerkoppen erg snel, vandaar dat de prijs van deze behandeling hoger ligt. 

 

Bij alle behandelingen worden ook de oren, ogen en snijtanden gecontroleerd.

Uiteraard worden alle behandelingen uitgevoerd in overleg met het baasje!